ACTIVITIES

Bakklandet

bakklandet-01

Bakklandet er en populær bydel for både turister og fastboende i Trondheim. Her kan du både shoppe i en deilig atmostfære og få servert deilig mat.

Moderne liv i gammel bydel

Restauranter og kafeer med uteservering, parker og friområder, og en og annen spennende designbutikk. Dette er noe av det som venter deg når du er vel over brua. Her forenes studenter, lokalbefolkning og forretningsfolk side om side, mens de spiser sushi, tapas eller bistromat og drikker øl fra alle verdenshjørner – inkludert et stort utvalg fra Trøndelag.

På sensommeren har de siste årene bydelens egen festival, Bakklandsdagene, med konserter, marked og utstillinger blitt arrangert.

På Bakklandet, nærmere bestemt i Brubakken, finner du også verdens første sykkelheis, Trampe. Har du ikke sykkel selv, er det god underholdning å se på de mange turistene som prøver å komme seg opp bakken ved hjelp av Trampe, med vekslende hell.

Historie
Bakklandet i Trondheim er bebyggelsen langs østsida av Nidelva mellom Bakke bru og Vollafallet. Området ovenfor Gamle Bybro kalles Øvre Bakklandet.
Bakklandet var Trondheims første forstad, og den første bebyggelsen på Bakklandet kom midt på 1600-tallet. Under beleiringa i 1658 brente svenske tropper ned bebyggelsen, og under Armfeldts felttog i Trøndelag i 1718 ble Bakklandet påtent igjen; denne gang av norske styrker som et ledd i forsvaret av byen.


Veien går via Lykkens Portal
Den vanligste og mest populære måten å entre idylliske Bakklandet på, er via den ikoniske Gamle Bybro, eller Lykkens Portal som den også kalles, som går over Nidelven fra sørenden av Kjøpmannsgata.