Trondheim peppekakeby

trondheim pepperkakeby


30. november - Byhaven, Olav Tryggvasons gate 28

Endelig får Trondheim en pepperkakeby!

30. november 2019 åpner Trondheim Pepperkakeby for første gang i 3. etasje på Byhaven. Fram mot åpning håper vi så mange som mulig har lyst til å bake et byggverk til byen. Invitér med vennegjengen, familie, medstudenter, skoleklassen, arbeidsplassen eller foreningen til en hyggelig bakekveld. Vi håper hele Trondheim Kommunes befolkning tar kjevla fatt og blir med på tidenes bakelag, slik at byen bugner av pepperkakekunstverk i alle størrelser og fasonger når den står klar til åpning den 30. november.

Vi håper du har lyst til å delta!
Overskuddet fra pepperkakebyen går til Stiftelsen Sorgenfri, som  jobber med å skape større rettferdighet, likeverd og forståelse mellom mennesker. Gjennom distribusjon og salg av Gatemagasinet Sorgenfri, får mennesker med utfordringer knyttet til blant annet rus og/eller psykisk helse mulighet til å komme seg ut i arbeid. Gatemagasinets lokaler i Prinsens gate 55 er en møteplass hvor selgere kan møtes over en kopp kaffe eller et måltid. Overskuddet fra årets pepperkakeby skal blant annet bidra til å rehabilitere og drifte gatemagasinets lokaler.

Bli med og bak (gratis inngang + trekning av premier)
Alle som leverer et pepperkakebyggverk til Trondheim Pepperkakeby får gratis inngang på utstillingen, og er med i trekningen av flotte premier. Besøkende får mulighet til å stemme fram sin favoritt blant alle utstilte pepperkakebygg. I tillegg vil en jury kåre “årets jurypris”, hvor kreativitet, originalitet og godt håndtverk står i fokus. Alle bakere skal også vite at de har vært med på å støtte en god og viktig sak.

Tema for årets pepperkakeby er “en by for alle”. Med dette som tema, blir det selvsagt fritt frem til å la kreativiteten blomstre. Hva har eller burde Trondheim ha for å være en by for alle? Hva gir deg julestemning? Om du vil lage et hus, en bedrift, et signalbygg fra Trondheim eller noe helt annet - det er opp til deg. Både små og store byggverk ønskes hjertelig velkommen!

Få med deg vennegjengen, familien, kollegaene eller medelevene dine og finn frem kjevla.  Ingen bidrag er for små eller for store: det er plass til alle i Trondheim Pepperkakeby!

Kriterier
Hovedråvarene skal være pepperkake og/eller sukker
Alle byggverk leveres på en hvit, solid plate
Ingen størrelsesbegrensning så lenge bygget kan fraktes til lokalene (3. etasje på Byhaven)
Ta gjerne med led-lys/belysning som kan brukes til å lyssette byggverket ditt innenfra
Bygget skal stå utstilit tom. 31. desember og kan etter dette hentes etter avtale tom. 3. jan
    Byggverket skal IKKE merkes med navn på de som har bakt, men kan selvfølgelig dekoreres med skilt, logo eller lignende

Innlevering
Alle byggverk må leveres i tidsrommet onsdag 20. november - fredag 22. november i utstillingslokalene i 3. etasje på Byhaven. Innlevering skjer mellom 15.00-20.00.

Registrering
For å sikre at vi har plass til alle ønsker vi at du/dere registrerer dere i skjemaet nedenfor. Dersom du har spørsmål kan vi nås på trondheimpepperkakeby@gmail.com.

Registreringsskjema: Klikk her

Vi gleder oss til å motta din registrering!